Reilun kahden matkaviikon jälkeen Ikkunaa on ikävä. Kummallista, miten paljon ideoita pursuilee ja intoa riittäisi lehden tekemiseen, mutta pitää jaksaa odottaa - ja täyttää matkapäiväkirjaa odotellessa (junaa, yleensä...). Reissatessa olen yrittänyt vilkuilla aikakauslehtiä ympäri Euroopan, mutta lehdet on ärsyttävästi valvovan silmän alla eikä niitä pääse ostamatta selaamaan.

Hieman on myös jännittänyt, mitä Ikkunassa tapahtuu poissaollessani. Tänään tein pikatarkastuksen, ja loistavalta vaikuttaa. Asiat ovat edistyneet ja toimittajakunnassa on tapahtunut muutoksia (Tervetuloa, kaikki uudet toimittajat! Kirjoittakaa paljon juttuja!) Jonna on hoitanut asioita loistavasti eikä ainakaan vielä ole lähettänyt syyttäviä viestejä vastuun väistelemisestä tai muusta vastaavasta...

Pari viikkoa jatkan vielä matkaamista ja ideointia Etelä-Euroopassa, ja sitten palailen rakkaan läppärini Fridan luo kirjoittamaan kaikkia ideoita ja valmistelemaan ensimmäista lehteä täynnä reissusta kerättyä intoa. Huomenna suuntaan Barcelonetalle aurinkoa ottamaan ja matkapäiväkirjaa kirjoittamaan. Reissukokemuksia voitte lukea ensimmäisestä numerostamme heinäkuun lopussa.

(Eikä muuten uskoisi, kuinka paljon suomen kielessä on ä-kirjaimia...)

Aurinkoisin terveisin Anna